Buzás Kálmán: Kőbánya Oda és vissza mesék ihlette emlékezet

Buzás Kálmán: Kőbánya Oda és vissza mesék ihlette emlékezet

A velünk született ősi igényük, a valahová tartozás tudatát, elsősorban a nevelők tudják odaadni gyerekeinknek, amely nélkül elgyengül, megbetegszik a személyiségük. Az egészség pedig nem más, mint a test-lélek-szellem egysége és egyensúlya, amely a bennünket körülvevő világ értékrendszerén alapul, amelyhez valamennyien viszonyulunk. Mindnyájunknak szüksége van gyökereire: a családra, és a honra, mert ez táptalaja. Az otthon, az a hely, ahová tartozunk, nem egy földrajzi név, hanem a benne élők történelmi közössége, kultúrája, hagyományai, az érzelmi világunk harmóniája. Ez az identitás.

A Kőbánya könyv ehhez közelít. Különleges kivitele, mellékletei és az a szeretet, amellyel egy városrészt mutat be. Kőbánya várostörténetét eleveníti fel.

9000 Ft /Korlátozott példányszámban kapható.

Buzás Kálmán: Kőbánya Oda és vissza mesék ihlette emlékezet

Koffán Tamás: Közelből

„Fantasztikus anyag. A képek egy olyan, veszendőben lévő világ elemeit mutatják be, amit már sokat meg-próbáltak lefényképezni, megmutatni, de a Koffán Tamásnál tapasztalt látás-móddal máshol még nem találkoztam.” Korzenszky Richárd OSB perjel, Tihany

Koffán Tamás csellóművész, fotográfos 33 év erdélyi útjának különleges, válogatott fotógyűjteményét, különleges történeteit bemutató könyv. Hagyomány, szépség, mívesség, őstudás. 30×30 cm-es 170 oldalas kötetet. A fekete-fehér képek fullcolor nyomattal készültek.

12.000 Ft / Kapható.

Buzás Kálmán-Resánszky Mária: Korrajz, életrajz, lélekrajz

Buzás Kálmán-Resánszky Mária: Korrajz, életrajz, lélekrajz

Életmű album különleges szerkesztésben, melyben egy autodidakta, expresszionista művész bemutatkozik.

Egy hordozható kiállítást tárunk az olvasó szeme elé.

12.000 Ft / Kapható

Jake Temple: Feketeszeműek

Jake Temple: Feketeszeműek

Egy középiskolai balesetben több mint száz gyermek esik áldozatul, köztük Russel két kamasz lánya is. A környékbeli emberek élete egy csapásra megváltozik, és már nem lesz ugyanolyan, mint régen. Izgalmas sci-fi vagy thriller?….Letehetetlen letenni.

1.800 Ft / Kapható

Jake Temple: Feketeszeműek

Belau: The odyssey CD

Az instrumentális tételeket is tartalmazó dalcsokrot öt vendégénekesnő  színesíti: Szécsi Böbe, Dallos-Nyers Boglárka, Myra Monoka, Antonia Vai és Herrer Sára (Mary Popkids). A konceptanyag a mediterrán térség hangulatát, az utazás érzését igyekezte zeneileg adaptálni, aminek jegyében minden egyes tétel valamelyik földrajzi egységhez, városhoz köthető.

A lemez 300 kézzel számozott, limitált CD digipak kiadványon jelent meg, mely minden dalhoz egy egyedi artworköt rejt magában. A lemez 2017-ben Fonogram-díjas lett.

2.500 Ft / Korlátozottan kapható

Thaddeus Golas: A lusta ember útikalauza a megvilágosodáshoz

Thaddeus Golas: A lusta ember útikalauza a megvilágosodáshoz

Végtelenül szeretetreméltó az Útikalauz azon alapállása, hogy a kinyílásra – az egész szellemi út igazi alapjára – építi fel a teljes világszemléletét. Tel­jesen kinyílt lények Golas szerint elférnek egyetlen térben, sőt akár a világ összes lénye is lehet egy térben, persze csak teljesen kinyílt állapotban. Ez viszont nagyon úgy hangzik, mint a végtelen tudat, ismert indiai nevén a valódi Én. „A harmónia végtelen, egy és isteni.”

Exclusiv bőr kötött zsebkönyv mindig magadnál tarthatod.

Jelenleg nem kapható

Orient Fall: Fractal CD Bundle

Orient Fall: Fractal CD Bundle

A budapesti Orient Fall bemutatkozó nagylemeze, a Fractals. A tizenhárom számból álló anyag, egy érett, bátran kísérletező, de továbbra is kifejezetten komplex metal zenekar képét mutatja.

A limitált bundle már nem kapható.

Orient Fall: Fractal CD Bundle

Hegedűs Károly: Ölelő semmi

Nyilvános és egyféle keretbe foglalt megjelenéssel, ami jelet ad a külvilágnak, az igazából két- két és fél éve van. Előtte voltak verskezdemények, de inkább az irodalom iránti rajongásom, a befogadás volt jellemző. Ha írtam, elsősorban családon belül, meglepetésként, úgymond szeretetből. Mint mondtam, úgy két és fél éve jött az a késztetés, hogy a bennem lévő gondolatokat, érzelmeket papírra kell vetnem.

Az Ölelő semmi verseskötet Varga László grafikusművész grafikáival (egy kis óbudai romtemplom, annak csempéi, illetve versek ihlette rajzok) és Buzás Dániel fotóival van illusztrálva, mely művek egyben a szerkezetet – a könyv nem megnevezett fejezeteit, témaköreit tagolják.

Jelenleg nem kapható

Szaniszló Krisztián: Magyarország kulturális térképe felülnézetből

Szaniszló Krisztián: Magyarország kulturális térképe felülnézetből

Nem ígérhetünk izgalmat, kibogozhatatlan cselekménysort, csupán egy gondosan, nagy szorgalommal, gyakorlati tapasztalat mentén felépített praktikus tanulmányt, egy ködbe burkolózott téma mentén. A könyv, egy segédeszköz, a szerző pedig a műveltetést tartotta szem előtt. Ez egy olyan kézi-(tan)könyv, melyből gyorsan, könnyedén elsajátítható az a tudás, amelyet kulturális intézmények dolgozói, köz- (állam)igazgatási szakemberek hosszú évek tapasztalatai alapján gyűjtögetnek, felhasználnak. Ez a könyv művel, vagyis kulturál. Megmutatja a rendet, amelyet az állam épített fel a kultúra, vagyis a túlélés művészetének érdekében.

Jelenleg nem kapható

Hegedűs Károly: Papírra tördelt lélek

Hegedűs Károly: Papírra tördelt lélek

A Papirra tördelt lélek H.K. második verseskötete, amelyet Kardos Zsuzsanna ilusztrációival jelentettük meg.

3000 Ft / Kapható

Hegedűs Károly: Papírra tördelt lélek

Sipos Endre-Buzás Kálmán: Tér, Idő, ívek

Kapoli Ilona festészetének három alapvonása markánsan elkülöníthető egymástól. Egyrészt realista szemléletű panteisztikus természet szeretete. Másrészt (lehet, hogy öröklött) kiváló formakarakter és forma arányérzéke, mely jó komponálási készséggel társul. Harmadik pedig misztikus-kozmikus szemlélete, mely mély Istenhitbe ágyazódik. E három jellemvonás a három fő festői korszakában szépen elkülönül egymástól, a negyedik korszakban pedig szépen ötvöződik. Ezt mutatja be 70 színes oldalas 2019-ben kiadott könyvünk.

2900 Ft / Kapható

Buzás Kálmán: Aqua – resánszky mária művészete

Buzás Kálmán: Aqua – resánszky mária művészete

„A ma emberét gyötri a szomjúság, a szomjúság az egyik legerőteljesebb érzés. Mindenki valahogy szeretné csillapítani, de ritkán találjuk meg az élő vizet, amely olthatja azt. Annyi mindenre szomjazunk – szépségre, gazdagságra, igazságra –  pontosan nem is tudjuk, hogy mire, Miközben mindenki leginkább, csak a maga igazát keresi. Nincs esély manapság, hogy másét is meghallgassuk. Nincsennek igazi közösségek, barátok, család, nincsen nyelv, nicsen kép.”

10.000 Ft / Kapható

Belau: Colourwave

Belau: Colourwave

„A Colourwave egy többrétegű koncepció, ami utat próbál mutatni az önismeret mélyebb lehetőségeinek kiaknázása felé, összekeverve a természet zaját letisztult, modern megoldásokkal. A lemez szellemiségét a minket körülvevő természet intelmei határozták meg, amik kapcsán a tenger továbbra is kiemelt szerepet tölt be. Folytattuk a ‘The Odyssey’ korszakból már megismert földrajzi koncepciót, ezúttal az ezerszínű Karib-térségbe megyünk a gondolatainkkal, számos nemzetközi vendégénekessel karöltve” – mondta a Belau párosa a végeredményről. A limitált bakelit különleges grafikai mellékleteivel és CD vel.

8000 Ft / Kapható

Belau: Colourwave

Trianoni Szemle

Itt is beszerezhető a Trianoni szemle néhány száma, hogy értsd mi történik velünk , s törtrtént az elmúlt 100 évben.

2009. 3. szám; 2010. 2., 3., 4. szám; 2011. 2., 4. szám; 2012-es évkönyv; 2013. 1., 2. szám; 2014. 1., 2. szám; 2015-ös évkönyv; 2018. 1., 2. szám; 2019. 1., 2. szám; 2020-as évkönyv

 

500 Ft és 5000 Ft közötti áron kiadványtól függően korlátozottan kapható.

Hegedűs Károly: Az idő lebegése

Hegedűs Károly: Az idő lebegése

„A közel száz verset olvasva egyre inkább értelmet nyer a kötet címe: Az idő lebegése. Hegedűs Károly ugyanis strófáiban egyetlen instant pillanattá gyúrja a létezést. Így jelenik meg múlt, jelen és jövő…”

3000 Ft / Kapható